2014. július 10., csütörtök

Kritika #10

Electric (Harry Styles fanfiction)
Blog címe: Electric (Harry Styles fanficiton)
Blog írója: Nadia Kumanov

Kinézet:
Mivel csak a kinézetről kértél kritikát, szeretnék minél többet írni és minél jobban belemenni a részletekbe, szóval megpróbálom.
Mint általában most is fentről lefelé fogok haladni, tehát a fejléccel kezdem. Őszintén szólva nekem nem túlságosan nyerte el a tetszésemet. Olyan, mintha egy egyszerű textúrára lenne ráillesztve a két főszereplő képet és a cím. Nincs rendes fejlécalapod, emellett véleményem szerint a lány túlságosan is kirívó a képen, főleg ezzel a világos ragyogással körbevéve. A cím fehér háttere jó és a betűtípussal sincsen problémám, de talán a fejlécnek ez az egyetlen pontja, ami elnyerte a tetszésemet. Javaslom, hogy készíts újat vagy rendelj valakitől, mert ez így nem jó.
A továbbiakban a fejlécről alkotott véleményemről függetlenül mégis azt is beleveszem, mert a folytatásban többek között az összhang is nagyon fontos.
A hátteret jól választottad ki. Ha mozaikosan is van megoldva ez nem látszik és nem is hívja fel magára a figyelmet egy túlságosan feltűnő mintával vagy hasonló nyalánkságokkal. Színben passzol a fejléchez és a design többi színéhez,jól mutat.
A blog sablonját tekintve szintén jól választottál. A világos alapszín kiemeli a bejegyzéseket és magát a blog tartalmát. Emellett megfelelően elválik mind a fejléctől és a háttértől.
A modulsávoddal elégedett vagyok, mindent tartalmaz, amit kell, ráadásul a felhasznált html-kódok is nagyszerűek. Én talán nem ugyanazt a képet használtam volna fel mind a blog bemutatásához, mind a chathez, mert akkor színesebb, választékosabb a kinézet, de ez nem hiba. A menüd viszont lehetne egy kicsit szélesebb, mert zavaró, hogy az az egy a többi modulnál keskenyebb. Emellett az utolsó két menüpont közötti távolság is eltér a többitől, ami ront az esztétikán. A sorrendet illetően változtatnék még, méghozzá annyit, hogy a cseréket legalulra helyezem, mert a rendszeres olvasók modul talán több figyelmet érdemel.
A bejegyzésekre áttérve azt javaslom a fejezetek címének betűméretét változtasd meg, mert ez így nagyon nagy. Egy egyszerű cím, ami simán kiférhetne egy sorba, több sorban olvasható és ez szintén nem túl szép. A betűtípusaid amúgy egyszerűek, ez nem probléma. A betűszínek is jól vannak megválasztva, praktikailag, hiszen jól olvashatóak a háttéren. Én mégis valami sötétkéket választanék, hogy harmonizáljon a képekkel.
Végül pedig ha már a képeknél tartunk, szeretnék azokról is pár szót szólni. Véleményem szerint ez is egy nagyon jó választás volt és nagyon örültem, amikor láttam, hogy a bejegyzésbe ékelt, a szereplők menü alatt felhasznált, valamint bármilyen más kép,l amely az oldalon található, ugyanazzal az effekttel van megcsinálva. Ez precizitásra utal és nálam igen sok pontot ér.
Mindent összevetve van egy-két hiba a készített design-ban, de ahogy elnézem úgy gondolom ki tudod javítani őket. Sok sikert hozzá.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mint láthatjátok elkészültem immáron a 10. kritikával, aminek én magam nagyon örülök. Mégpedig annak, hogy ennyien kíváncsiak vagytok a véleményemre és az eddigi visszajelzések alapján elégedettek is vagytok azzal, amit csinálok. Most is vagytok még páran, akik vártok, remélem nem fogok csalódást okozni a továbbiakban sem.
Hamarosan ismét jelentkezem valamivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése